Over de club

Waar ooit het kasteel van de Oranjes stond, ligt nu het tennispark van Tennisvereniging Buren. Het middeleeuwse vloedvrije gebouw is stijlvol verbouwd en in gebruik als eigentijds clubhuis. Van alle gemakken voorzien: een sfeervolle ontmoetingsplek met allure. Voor het clubhuis ligt een royaal terras met mooi uitzicht over de tennisbanen en de omgeving. Het park is omzoomd door monumentaal groen, wordt zorgvuldig onderhouden en de banen liggen er prachtig bij. Hier is het goed toeven, voor jong en oud, voor tennissers en toeschouwers!

Onze tennisbanen zijn zogenaamde Smashcourt-banen. Smashcourt lijkt op gravel maar is, in tegenstelling tot gravel, het hele jaar door bespeelbaar. Behalve deze vier banen is er een minibaan, die ook als oefenbaan gebruikt kan worden. Momenteel telt onze vereniging ca. 250 leden, waarvan 50 jeugdleden. TV Buren is lid van de KNLTB. De vereniging kenmerkt zich door sportiviteit en gezelligheid, een vereniging voor en door leden. Dat wil zeggen dat iedereen een handje meehelpt. Door het draaien van bardienst, door blad te ruimen, door zitting te nemen in een werkgroep of (toernooi)commissie. Een bijdrage van enkele dagdelen per jaar (doorgaans is dat drie keer bardienst draaien) is overigens wel verplicht. Maar het belangrijkste: we kunnen op ons park heerlijk tennissen, het hele jaar door. Op je eigen moment met je eigen maatje(s) of door deel te nemen aan één van de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Historie

Lange tijd hebben in het Plantsoen in Buren voetbalvelden gelegen. Na de verhuizing van de voetbalvereniging naar het nieuwe sportcomplex ’t Hulster in Buren, kon begonnen worden met de aanleg van in eerste instantie drie gravelbanen. Het houten clubgebouw van de voetbalvereniging werd ingericht als kantine.
Door een uitslaande brand in 1986 werd dit houten clubgebouw volledig in de as gelegd. Er viel niets meer te redden; de verslagenheid onder de leden was groot. Maar we zagen nieuwe kansen. Met de gemeente werden we het eens over het in gebruik nemen van het inmiddels vrijwel leegstaande vloedvrije gebouw als nieuw clubhuis en de aanleg van een vierde gravelbaan. Omdat ook de plaatselijke postduivenvereniging dan nog gebruik maakt van het gebouwtje wordt de zolderverdieping voorlopig voor hen gereserveerd, maar lang heeft deze inwoning niet geduurd.

In 2012 werd er ingebroken in het clubgebouw. Om hun sporen uit te wissen, staken de inbrekers het gebouw in brand. De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat het gebouw volledig uitbrandde. Alleen de muren bleven overeind en op baan 1 was veel schade door verontreinigd bluswater. Maar opnieuw laten de tennissers zien dat ze meer kunnen dan tennissen. Het clubgebouw wordt volledig gerenoveerd en sfeervol ingericht. Een nieuwe keuken, een nieuwe bar, een gezellige houtkachel en mooi meubilair. Boven komt een instructieruimte. Ook baan 1 wordt helemaal opgeknapt.

Toen in 2018 LED-verlichting aangelegd werd, was het tennispark helemaal “af” en kunnen we er heerlijk genieten.

Renovatie tennisbanen, terras en clubgebouw

In het voorjaar van 2023 is groot onderhoud gepleegd. De tennisbanen zijn vernieuwd, de mini-baan is opgeknapt, het terras is voorzien van nieuwe tegels, verlichting en terrasmeubilair, er is een speelhuisje voor de jeugd neergezet en het clubgebouw kreeg een grondige opknapbeurt. Om het tennispark werd een nieuw hek gezet en de ingang werd verplaatst.
Een enorme klus, waar veel vrijwilligers heel veel tijd in hebben gestoken.
Het resultaat mag er dan ook zien. Niet voor niets wordt ons tennispark "het mooiste van de Betuwe" genoemd!! 

Toekomstvisie

Stilstand is achteruitgang. We zijn superblij met ons mooie park, met de leuke sfeer in de vereniging, het grote aantal jeugdleden en de enthousiaste vrijwilligers. Echter….. dat betekent niet dat het niet nog beter kan….
Een groep leden heeft zich opgeworpen om samen met het bestuur na te denken over de toekomst van TV Buren. Allemaal leden met kwaliteiten en ideeën. Zij vormen de denktank voor de toekomst van TV Buren. Het begin is er: brainstormsessies om ideeën te inventariseren. Zoals een overkapping op het terras, een idee dat zowel voor- als tegenstanders kent, het aanleggen van een jeu-de-boules baan, meer speelmogelijkheden voor de jeugd. Maar ook op het gebied van milieu zijn er plannen: de aanschaf van zonnepanelen bijvoorbeeld, al kan dat helaas niet op het dak van ons clubgebouw door de grote kastanjeboom die in de weg staat. Natuurlijk staat de denktank open voor goede ideeën. Kom maar op en mail naar [email protected] .            

We want you @ TV Buren

Met al deze ambities kijkt het bestuur naar jou als vrijwilliger, nieuw lid, bezoeker en/of sponsor. Wil je meer weten? Mail naar [email protected]