Stratentoernooi 2023

 

TV Buren Straten tennis toernooi 2023
Om kwart over acht word ik wakker gemaakt door de whatsapp pingel van m’n telefoon.
App-je van dochter Anne: “Goedemorgen gaat het wel door met die regen.”
Ik app direct terug “Natuurlijk”, maar heb nog niet naar buiten gekeken, immers onze slaapkamer is nog afgesloten van de buitenwereld. Toch maar even een blik werpen op die buitenwereld. Oei, dat is niet zo maar een buitje. Maar de banen hebben natuurlijk net een volledige onderhoudsbeurt mogen ondergaan, waardoor de conditie en drainage optimaal is, dus als het droog wordt, kan er denk ik direct getennist worden.

Douchen, tenniskleren aan en wachten tot Jaap uit Den Haag arriveert met onze kleinzoon Seth. Jaap doet als gastspeler mee met ons team “De Toeren” de toernooiregels laten dit toe. Onze teamcaptain Max, heeft gevraagd om een kwartier voor de start van de eerste wedstrijden aanwezig te zijn, om -indien nodig- kennis te maken met de andere teamleden; goed voor de teamspirit. Max denkt aan alles.

Jaap en ik lopen daarom twintig voor tien onder moeders paraplu door het plantsoen. Door de bomen lijken de vallende druppels nog dikker. Dat ziet er niet mooi uit. Buiten plenst het en in het clubhuis druppelen de deelnemers binnen.

In de keuken is het al een drukke bedoening. De barcommissie is al volop bezig met de voorbereidingen voor de lunch, die ons na de eerste potjes zal worden geserveerd en nu wordt er gezorgd voor koffie of thee met een plak cake. Jammer dat zo’n geweldig stel mensen heeft aangegeven ermee te willen stoppen, schiet er even door mijn hoofd.
Ik wens ze even goedemorgen en laat ze weer rustig verder snijden, smeren, beleggen en roeren in de soep.Er lijken door de organisatie afspraken te zijn gemaakt met de mensen die over het weer beslissen, want even na de geplande aanvangstijd stopt de regen en de eerste vier potjes kunnen de baan op.
Na wat ballen heen en weer slaan om elkaars niertjes te proeven en een paar services over-en-weer starten de eerste partijen. Naast heel veel bekenden ook minder bekende gezichten.

Er is een straatteam “Steenakker”, uit Kerk-Avezaath en er is een familieteam “TetWalhoven”.
Buren Centrum heeft zelfs 2 teams op de been weten te brengen. Naast voornoemde teams nog team “De Toeren” en team  ZuidOost  waarin onder andere onze secretaris en de kakelverse penningmeester van onze TV Buren deelnemen. Alles bij elkaar een mooi gezelschap van bijna 50  deelnemers met -zoals ik dat zo kan inschatten- een brede range qua speelsterkte.

Het is mooi om te zien, dat de sterke spelers zich keurig weten in te houden en de wat mindere goden er boven hun kunnen uit een schepje bovenop doen. En zo hoort het ook in zo’n weekend. Er wordt gestreden en gelachen, want gezelligheid staat voorop bij dit stratentoernooi. Temeer omdat niet a priori de straat met de meeste gewonnen wedstrijden er straks met de prijs vandoor gaan, maar ook verschil tussen gewonnen en verloren games het verschil in resultaten van gespeelde herendubbels en damesdubbels en gemiddelde leeftijd van de spelers per team criteria zijn bij de bepaling van de winnende straat.Het hele weekend is het zonnig en gezellig druk op het terras en wordt er waanzinnig gestreden om de eeuwige roem.

Ook op zondag als de eerste stramme spiertjes bij een aantal deelnemers zichtbaar zijn, wordt er fanatiek getennist. En de jongste jeugd vermaakt zich prima in de oefenkooi, het nieuwe klimhuisje met glijbaan en buiten het park op het grasveld naast de blokhut met een voetbal. Na de fraai verzorgde lunch, wordt er in de laatste partijen nog flink gestreden en kan na vijf uur de prijsuitreiking beginnen.

Roos legt nog even de uiterst complexe telling van de punten uit. Ik kijk om me heen maar ik denk dat ik niet de enige ben die niet snapt hoe nu uiteindelijk de winnende straat aan z’n eeuwige roem is gekomen. Uiteindelijk wint ons team “De Toeren” dit toernooi met een spreekwoordelijke straatlengte voorsprong op de nummer 2.

Na de wedstrijden nog een heerlijke nasi met saté en voor de kindjes friet en een kroketje. Een laatste drankje een bedankje aan de organisatie en de barcommissie en ik loop met  de eeuwige roem, een voldaan  gevoel en de gedachten aan een erg leuk tennisweekend terug naar De Toeren.

Volgend jaar staat er weer zo’n mooie happening op de planning, namelijk 10 en 11 augustus!

Sjaak